Hikayelerin Dünyasına Açılan Eşsiz Bir Kapı

5 Kasım 2025

Anasayfan 
              Yap Ziyaretçi Defteri

  GÖRMEDEN İMAN VE AMEL (Güldüren-Tebessüm Ettiren Hikayeler)Hikaye Öykü Masal Arşivi



Google
Sitemiz hakkındaki görüşlerinizi ZİYARETÇİ DEFTERİNE yazarsanız seviniriz.


www.hikayearsivi.net olarak 2002 yılından itibaren 23 yıldır kesintisiz yayın faaliyetimizi sürdürmekteyiz. İnternet üzerinde yayın yapan birçok sitenin içeriğinde, sitemiz içeriği kullanılmaktadır. İlk defa birçok kategori altında hikaye-öykü ve masalları paylaşmaya başlayan sitemiz, bu konuda da diğer sitelere örnek olmuştur. Sitemiz içeriğini kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den alıntıladığınızı belirtirseniz memnun oluruz.
Sitemiz içerikleri e-kitap olarak hazırlanmaya başlamıştır. Aşk Hikayeleri, İbretli Hikayeler, Duygusal Hikayeler adıyla hazırlanmıştır. Toplu kitap olarak okuyabilir, indirebilirsiniz.
Hali hazırda Sevgi Hikayeleri ve Dostluk Hikayeleri hazırlanmaktadır. Bizi takip eder ve sosyal medyanızda da paylaşırsanız seviniriz. (Kerim Melleş-KuTuL KuLuB)
Ekim-2025

GÖRMEDEN İMAN VE AMEL
[Güldüren-Tebessüm Ettiren Hikayeler]

GÖRMEDEN İMAN VE AMEL
[Güldüren-Tebessüm Ettiren Hikayeler]


Bir gün Behlül, çamurdan oyuncak bir saray yapar. Belki de Harun Reşit'e dünya sarayının oyuncak gibi olduğunu ima etmek istemiştir.

Harun Reşit de oradan geçerken bunu görür ve onu bir altın karşılığı satın alır. Hanımı:

- Efendi, bu çamur oyuncağa bir altın verilir mi?

Harun Reşit:

- Maksat Behlül'ü memnun etmek, der.

O gece Harun Reşit, rüyasında cennette göz kamaştıran yiyecek ve giyeceklerin dolu olduğu bir köşk görür ve bu köşkün dün sadaka olarak satın aldığı oyuncak köşk karşılığında kendisine verildiği söylenir. Uyanınca yine Behlül'ün yanına koşar ve yeni yaptığı çamur köşkü satın almak için sorar:

- Behlül, bunu kaça veriyorsun?

- On altına!

- Fakat dünkü bir altına idi!

- O köşkü, karşılığını görmeden almıştın. Şimdi ise rüyada gördün. Bu yüzden fiyat yükseldi!

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

"O takva sahipleri ki gayba inanırlar." (Bakara 2/2.)

"Takva sahipleri elbette ki güvenli bir makamda, bahçelerde ve pınar başlarında, ince ipekten ve parlak atlastan elbiseler giymiş olarak karşılıklı sohbet edecekler." (Duhân 44/51-53.)

Bir hads-i Kutside de şöyle buyurulur:

"Ben, Salih kullarım için hiçbir gözün görmediği, hiçbir kulağın işitmediği, hiçbir insanın hayal bile edemediği nimetler hazırladım." (Buhari, Bed'ül Halk, 8)

Görüldüğü gibi mükâfat, emeğe göre verilmektedir. (Allah'ın fazlından özel ikramı hariç.) Bu manada mucize türü şeyler görerek inananla, aklını ve kalbini gayb konusunda kuvvetlendirerek inananın derecesi bir değildir.


________________________
Kaynak: Ali Rıza Güneş, Gül Gibisin, Rağbet Yay, 2010
Hazırlayan: Kerim Melleş, www.hikayearsivi.net


Kaynak: Hikaye-Öykü-Masal Arşivi: www.hikayearsivi.net
Bu hikayeyi beğendi iseniz, veya fikrinizi diğer ziyaretçilerle paylaşmak istiyorsanız lütfen YORUMUNUZU yapın. Sadece 1-2 saniyenizi alacaktır.


Önemli Not: Hikayeyi kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den alıntı yaptığınızı ve kaynağını belirtirseniz memnun oluruz.

8 Kasım 2024 - 10:00:13 - 362 günlük
Ekleyen editör: HikayeArsivi

Okuyan:[426]Yorumlayan:[0]Kategori: [Güldüren-Tebessüm Ettiren Hikayeler]
HİKAYEYİ SOSYAL MEDYANIZDA PAYLAŞIN:



Bu hikaye yazı-yorum için henüz yorum yapılmamış veya yorum onaylanmamış.
 

Yorumlarınızı Yapın:
 



Reklam ver

 
 

.: Günün Ayeti :.

.: Günün Hadis-i Şerif-i :.

.: Günün Sözü :.

     


 
Google

Sitemizden alınan tüm hikaye-öykü-masal ve materyalleri kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den alındığını belirtirseniz memnun oluruz.
Site içeriği ve belirli konularda içerik paylaşımı ve katkı sağlamak için site yönetimiyle [kutulkulub@gmail.com] irtibata geçebilirsiniz...

 
 Hikaye Arşivi  
Kerim MELLEŞ-KuTuL KuLuB © 2002-2025  ©  Hikaye Öykü Masal Arşivi
Sayfamızı en iyi 1024*768 çözünürlükte görüntüleyebilirsiniz...

  KuTuL KuLuB-A.Kerim Melleş