| 
     | 
 Sitemiz hakkındaki görüşlerinizi 
ZİYARETÇİ DEFTERİNE
yazarsanız seviniriz.
 
 
  
    | 
    
    
    
    www.hikayearsivi.net 
     olarak 2002 yılından 
    itibaren 23 yıldır kesintisiz yayın faaliyetimizi sürdürmekteyiz. İnternet üzerinde yayın yapan birçok sitenin içeriğinde, sitemiz içeriği
    kullanılmaktadır. İlk defa birçok kategori altında hikaye-öykü ve masalları paylaşmaya başlayan sitemiz, 
    bu konuda da diğer sitelere örnek olmuştur. Sitemiz içeriğini kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den alıntıladığınızı belirtirseniz memnun oluruz.
Sitemiz içerikleri e-kitap olarak hazırlanmaya başlamıştır. Aşk Hikayeleri, İbretli Hikayeler, Duygusal Hikayeler adıyla hazırlanmıştır. Toplu kitap olarak okuyabilir, indirebilirsiniz.
 Hali hazırda Sevgi Hikayeleri ve Dostluk Hikayeleri hazırlanmaktadır. Bizi takip eder ve sosyal medyanızda da paylaşırsanız seviniriz.
  
    
     (Kerim Melleş-KuTuL KuLuB) 
    
     Ekim-2025
 |  
 
  
    | 
      
        |  AŞKI BİLMEK, AŞKI BİLEMEK |  |  
    | 
      
        |  [Aşk Hikayeleri] 
 AŞKI BİLMEK, AŞKI BİLEMEK
 [Aşk Hikayeleri]
 
 
 
 İki arkadaş, bir ormanda ağaç kesiyorlardı. Birincisi sabahları erkenden kalkıyor, ağaçları kesmeye başlıyor, bir ağacı devirir devirmez, hemen ötekini kesmeye başlıyordu. Dinlenmek bir yana, öğle yemeği için bile kendine zaman ayırmıyordu. Akşamları ise, arkadaşı eve döndükten sonra da çalışmasını sürdürüyor, ondan birkaç saat sonra evine dönüyordu. İkinci adam, ağaç keserken zaman zaman dinleniyordu. Akşam hava kararmaya başladığında ise, daha fazla çalışmaya gerek duymuyor, gecenin karanlığı bastırmadan evine dönüyordu. İkisi de çalışmalarını bir hafta bu biçimde sürdürdükten sonra, ne kadar ağaç kestiklerini saymaya başladılar. Sonuç, ikinci adam için değil ama, birinci adam için çok şaşırtıcı çıktı. Çünkü arkadaşı, kendisinden daha çok ağaç kesmişti. Birinci adam öfkelenerek "Nasıl olabilir bu böyle?" dedi. "Ben senden daha çok çalıştım. Senden daha erken başladım işe, senden daha geç döndüm eve. Üstelik, gün boyu sen durup durup keyfine bakarken, ben soluk almaksızın sürdürdüm çalışmamı. Nasıl oluyor da, sen benden daha çok ağaç kesebiliyorsun?"
 
 İkinci adam, öfkeli arkadaşını gülümsemeyle cevapladı: "Ortada anlaşılmayacak bir şey yok ki" dedi. "Sen durmaksızın çalışırken, ben arada bir dinleniyor, bu arada da bir yandan baltamı biliyordum. İnsanın baltası keskin olunca, daha az çabayla kesebiliyor ağaçları."
 
 ***
 
 Evlilik hayatımızda "baltamızı bilemek", birbirimizden emin olacak derinlikte bir aşkı yaşatmak demektir. Aramızdaki aşkı tazeleyip muhabbetimizi bilemek yerine, günübirlik telaşlar içinde koşturmaya devam ediyoruz. Yakınlıklarımız bizi ilgilendirmeyen küresel çelmelerle tahrip olmadan önce, hiç kesintisiz birbirimize yönelmeyi başarabilmeliyiz. Dünya ile boğuşmaya başlamadan önce, aşkımızı bileyelim, sevildiğimizi ve sevdiğimizi bilelim.
 
 
 ____________________
 Kaynak: Senai Demirci, Aşka Adanmış Öyküler
 Hazırlayan:www.hikayearsivi.net
 
 
 
 
 
 Kaynak: 
        Hikaye-Öykü-Masal Arşivi: www.hikayearsivi.netBu hikayeyi beğendi iseniz, veya fikrinizi diğer ziyaretçilerle 
        paylaşmak istiyorsanız lütfen YORUMUNUZU 
        yapın. Sadece 1-2 saniyenizi alacaktır.
 Önemli Not: Hikayeyi 
        kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den 
        alıntı yaptığınızı ve kaynağını belirtirseniz memnun oluruz.
 
 |  
        | 
    17 Ekim 2024 
        - 20:31:17 - 380 
        günlükEkleyen editör:
    HikayeArsivi
 |  |  
    |  
    
     Okuyan:[426]  Yorumlayan:[0]  Kategori:
    [Aşk Hikayeleri] HİKAYEYİ SOSYAL MEDYANIZDA PAYLAŞIN:
 |  
 
  
    | Bu hikaye yazı-yorum 
	için henüz yorum yapılmamış veya yorum onaylanmamış.
 
 |  
     | 
      
      
 
 
 
 
     
       | .: Günün Ayeti :. | .: Günün Hadis-i Şerif-i :. | .: Günün Sözü :. |  
       |  |  |  |  
                      
 |  |  
  
  
  
  
    |  |  
    |  |  
    | 
    Sitemizden alınan tüm hikaye-öykü-masal ve materyalleri kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den alındığını belirtirseniz memnun oluruz.Site içeriği ve belirli konularda içerik paylaşımı ve katkı sağlamak için site yönetimiyle [kutulkulub@gmail.com] irtibata geçebilirsiniz...
 |  | 
 |  
    | 
      
        | Hikaye  Arşivi | 
          
            | 
              
				Kerim MELLEŞ-KuTuL KuLuB © 
              2002-2025  ©  Hikaye Öykü Masal ArşiviSayfamızı en iyi 1024*768 çözünürlükte görüntüleyebilirsiniz...
 |  |  
        
        KuTuL KuLuB-A.Kerim Melleş
		
       
        
 |  |  |