Hikayelerin Dünyasına Açılan Eşsiz Bir Kapı

28 Ekim 2025

Anasayfan 
              Yap Ziyaretçi Defteri

  KEMİK VE DOSTLUK (Dostluk Hikayeleri)Hikaye Öykü Masal Arşivi



Google
Sitemiz hakkındaki görüşlerinizi ZİYARETÇİ DEFTERİNE yazarsanız seviniriz.


www.hikayearsivi.net olarak 2002 yılından itibaren 23 yıldır kesintisiz yayın faaliyetimizi sürdürmekteyiz. İnternet üzerinde yayın yapan birçok sitenin içeriğinde, sitemiz içeriği kullanılmaktadır. İlk defa birçok kategori altında hikaye-öykü ve masalları paylaşmaya başlayan sitemiz, bu konuda da diğer sitelere örnek olmuştur. Sitemiz içeriğini kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den alıntıladığınızı belirtirseniz memnun oluruz.
Sitemiz içerikleri e-kitap olarak hazırlanmaya başlamıştır. Aşk Hikayeleri, İbretli Hikayeler, Duygusal Hikayeler adıyla hazırlanmıştır. Toplu kitap olarak okuyabilir, indirebilirsiniz.
Hali hazırda Sevgi Hikayeleri ve Dostluk Hikayeleri hazırlanmaktadır. Bizi takip eder ve sosyal medyanızda da paylaşırsanız seviniriz. (Kerim Melleş-KuTuL KuLuB)
Ekim-2025

KEMİK VE DOSTLUK
[Dostluk Hikayeleri]

KEMİK VE DOSTLUK
[Dostluk Hikayeleri]


Hz. Mevlana, bir gün arkadaşlarıyla giderken yol kenarında birbirlerine sokulmuş köpek yavrularını görür. Arkadaşları:

- Bakın! Şunlar, ne kadar da güzel birbirlerine sokulup dost olmuşlar.

Bunu gören Mevlana, arkadaşlarına bir ders vermek için bir kemik bulup köpek yavrularına atar. Yavrular, kemiği kapmak için başlarlar birbirleriyle hırlaşıp boğuşmaya. Bu manzara karşısında Mevlana der ki:

- Kardeşlerim! Kemik görünmeden dostluk belli olmaz. Dostluk; paylaşmak ve fedakarlıkla olur.

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Dostluğun birinci şartı: "Sevdiğini menfaat için değil, Allah için sevmektir. (Buhari, İman, 9, 14; Müslim, İman, 67.)

Birini menfaati için sevmek o kimseyi değil, ondaki menfaati sevmek olduğu için orada gerçek dostluk yoktur. Menfaat dostluğunda kemik gidince dostluk da biter.

Allah için olan dostluk da ise Allah rızası önde olur, dost onun peşinde, onun peşinden de nimetler koşar.

_____________________________
Kaynak: Ali Rıza Güneş, Gül Gibisin, Rağbet Yay, 2010, s.60
Ekleyen: www.hikayearsivi.net


Kaynak: Hikaye-Öykü-Masal Arşivi: www.hikayearsivi.net
Bu hikayeyi beğendi iseniz, veya fikrinizi diğer ziyaretçilerle paylaşmak istiyorsanız lütfen YORUMUNUZU yapın. Sadece 1-2 saniyenizi alacaktır.


Önemli Not: Hikayeyi kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den alıntı yaptığınızı ve kaynağını belirtirseniz memnun oluruz.

3 Ekim 2024 - 21:31:41 - 390 günlük
Ekleyen editör: HikayeArsivi

Okuyan:[610]Yorumlayan:[0]Kategori: [Dostluk Hikayeleri]
HİKAYEYİ SOSYAL MEDYANIZDA PAYLAŞIN:



Bu hikaye yazı-yorum için henüz yorum yapılmamış veya yorum onaylanmamış.
 

Yorumlarınızı Yapın:
 



Reklam ver

 
 

.: Günün Ayeti :.

.: Günün Hadis-i Şerif-i :.

.: Günün Sözü :.

     


 
Google

Sitemizden alınan tüm hikaye-öykü-masal ve materyalleri kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den alındığını belirtirseniz memnun oluruz.
Site içeriği ve belirli konularda içerik paylaşımı ve katkı sağlamak için site yönetimiyle [kutulkulub@gmail.com] irtibata geçebilirsiniz...

 
 Hikaye Arşivi  
Kerim MELLEŞ-KuTuL KuLuB © 2002-2025  ©  Hikaye Öykü Masal Arşivi
Sayfamızı en iyi 1024*768 çözünürlükte görüntüleyebilirsiniz...

  KuTuL KuLuB-A.Kerim Melleş