Hikayelerin Dünyasına Açılan Eşsiz Bir Kapı

28 Ekim 2025

Anasayfan 
              Yap Ziyaretçi Defteri

  Şimdi Top Devridir! (Padişahlardan Hikayeler-Öyküler)Hikaye Öykü Masal Arşivi



Google
Sitemiz hakkındaki görüşlerinizi ZİYARETÇİ DEFTERİNE yazarsanız seviniriz.


www.hikayearsivi.net olarak 2002 yılından itibaren 23 yıldır kesintisiz yayın faaliyetimizi sürdürmekteyiz. İnternet üzerinde yayın yapan birçok sitenin içeriğinde, sitemiz içeriği kullanılmaktadır. İlk defa birçok kategori altında hikaye-öykü ve masalları paylaşmaya başlayan sitemiz, bu konuda da diğer sitelere örnek olmuştur. Sitemiz içeriğini kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den alıntıladığınızı belirtirseniz memnun oluruz.
Sitemiz içerikleri e-kitap olarak hazırlanmaya başlamıştır. Aşk Hikayeleri, İbretli Hikayeler, Duygusal Hikayeler adıyla hazırlanmıştır. Toplu kitap olarak okuyabilir, indirebilirsiniz.
Hali hazırda Sevgi Hikayeleri ve Dostluk Hikayeleri hazırlanmaktadır. Bizi takip eder ve sosyal medyanızda da paylaşırsanız seviniriz. (Kerim Melleş-KuTuL KuLuB)
Ekim-2025

Şimdi Top Devridir!
[Padişahlardan Hikayeler-Öyküler]

    Yavuz Sultan Selim, önce Mercidabık Savaşı (1516)'nda Memlukları yendi, sonra "aşılmaz" denilen Sina Çölü'nü aştı ve Ridaniye Savaşı (1517) ile ikinci kez zafer kazandı. Artık yaklaşık 250 yıllık Türk devleti olan ve halifelik makamını ellerinde bulunduran Memluklular tarih olmuştu.


    Yavuz, son mücadelede iyi bir direniş örneği sergileyen ancak esir düşen Kurtbay'ı huzuruna getirtti ve:


    - Bak Kurtbay, şecaat ve cesaretine cidden hayran oldum. Lakin imdi senin şecaat ve cesaretin neye yaradı, dedi.


    Kurtbay:


    - Hünkarım! Allah'a şükür, şecaat ve cesaretim bakidir. Lakin memleketimizi siz kendi bahadırlığınız ve şecaatinizle aldınız. Bize ne yaptı ise ölüm saçan o menfur toplarınız yaptı. Onlar memleketimizin kaybına sebep oldu, dedikten sonra şöyle devam etti:


    - Sultan Kansu zamanında bir Berberi, Venedik'ten top getirdi. Mısır hükümetine satmak istedi. Fakat devlet ricali, Peygamber Efendimiz'in: "Kılıç ve ok kullanınız." emr-i şerifine aykırı görerek bu topları almadı. O zaman o Berberi zat: "Yaşayan görecektir ki, bu memleket, bu toplara sahip olan bir millet tarafından elinizden alınacaktır!" diye bağırmıştı. Tesadüf olunur ki Berberi haklı imiş, dedi.


    O zaman Yavuz Sultan Selim:


    - Kudret ve kuvvet Cenab-ı Hakk'ındır, amenna. Kur'an ve sünnete bu kadar bağlı iken neden Efendimiz'in,"Silaha aynı silahla mukabele ediniz." mealindeki emr-i şerifini yerine getirmediniz? Hazreti Peygamber'den bu yana 900 sene geçti. O zaman kılıç ve ok devri idi. şimdi top devridir, dedi.


Kaynak: Adem Ulusoy, Yavuz Sultan Selim, Işık Yay., s.55


Kaynak:Padişahlardan Hazır Cevaplar,Ali Karaçam
Meriç Yayınları, Şubat-2007, İstanbul
Hazırlayan:www.hikayearsivi.net | KuTuL KuLuB



Kaynak: Hikaye-Öykü-Masal Arşivi: www.hikayearsivi.net
Bu hikayeyi beğendi iseniz, veya fikrinizi diğer ziyaretçilerle paylaşmak istiyorsanız lütfen YORUMUNUZU yapın. Sadece 1-2 saniyenizi alacaktır.


Önemli Not: Hikayeyi kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den alıntı yaptığınızı ve kaynağını belirtirseniz memnun oluruz.

15 Ağustos 2007 - 16:24:52 - 6649 günlük
Ekleyen editör: HikayeArsivi

Okuyan:[3209]Yorumlayan:[0]Kategori: [Padişahlardan Hikayeler-Öyküler]
HİKAYEYİ SOSYAL MEDYANIZDA PAYLAŞIN:



Bu hikaye yazı-yorum için henüz yorum yapılmamış veya yorum onaylanmamış.
 

Yorumlarınızı Yapın:
 



Reklam ver

 
 

.: Günün Ayeti :.

.: Günün Hadis-i Şerif-i :.

.: Günün Sözü :.

     


 
Google

Sitemizden alınan tüm hikaye-öykü-masal ve materyalleri kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den alındığını belirtirseniz memnun oluruz.
Site içeriği ve belirli konularda içerik paylaşımı ve katkı sağlamak için site yönetimiyle [kutulkulub@gmail.com] irtibata geçebilirsiniz...

 
 Hikaye Arşivi  
Kerim MELLEŞ-KuTuL KuLuB © 2002-2025  ©  Hikaye Öykü Masal Arşivi
Sayfamızı en iyi 1024*768 çözünürlükte görüntüleyebilirsiniz...

  KuTuL KuLuB-A.Kerim Melleş