Hikayelerin Dünyasına Açılan Eşsiz Bir Kapı

9 Kasım 2025

Anasayfan 
              Yap Ziyaretçi Defteri

  Bu Kimdir? (Sizden Gelen Hikayeler)Hikaye Öykü Masal Arşivi



Google
Sitemiz hakkındaki görüşlerinizi ZİYARETÇİ DEFTERİNE yazarsanız seviniriz.


www.hikayearsivi.net olarak 2002 yılından itibaren 23 yıldır kesintisiz yayın faaliyetimizi sürdürmekteyiz. İnternet üzerinde yayın yapan birçok sitenin içeriğinde, sitemiz içeriği kullanılmaktadır. İlk defa birçok kategori altında hikaye-öykü ve masalları paylaşmaya başlayan sitemiz, bu konuda da diğer sitelere örnek olmuştur. Sitemiz içeriğini kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den alıntıladığınızı belirtirseniz memnun oluruz.
Sitemiz içerikleri e-kitap olarak hazırlanmaya başlamıştır. Aşk Hikayeleri, İbretli Hikayeler, Duygusal Hikayeler adıyla hazırlanmıştır. Toplu kitap olarak okuyabilir, indirebilirsiniz.
Hali hazırda Sevgi Hikayeleri ve Dostluk Hikayeleri hazırlanmaktadır. Bizi takip eder ve sosyal medyanızda da paylaşırsanız seviniriz. (Kerim Melleş-KuTuL KuLuB)
Ekim-2025

Bu Kimdir?
[Sizden Gelen Hikayeler]

    Şah-ı Nakşibend Hazretleri anlatır:

    - “Bir kış günüydü. Beni bir cezbe hali kapladı. Kendimden geçip, kırlarda, sahra ve dağlarda, yalın ayak, başı açık gezip, dolaşmaya başladım. Ayaklarım yarılıp, parçalandı. Bu halde iken içimde gece hocam Emir Kilal (k.s.)’in sohbetine gitme arzusu uyandı.

    Bu arzu ile huzuruna gittim. Talebeler etrafında toplanmış, hocam da baş tarafta oturuyordu. İçeri girdim, aralarına katıldım. Emir Kilal (k.s.);

    - “ Bu kimdir?” dedi.

    - “ Bahaeddin’dir.” Dediler.

    Talebelerine beni meclisten dışarı çıkarmalarını söyledi. Onlar da beni dışarı çıkardılar. O zaman bu, nefsime son derece ağır geldi ve taşkınlık yapmak istedi. Az kalsın nefsim, irademe galip geliyordu.

    Fakat Cenab-ı Hakk’ın ihsanıyla, nefsimi itirazdan men ederek;

    - “Ey nefs! Ben bu horlanmayı Allah için kabul ettim. Beni, Allahü Teala elbette bundan dolayı mükafatlandırır.” Dedim.

    Gittim, başımı Emir Kilal Hazretlerinin kapısının eşiğine koydum. Sabaha kadar öyle kaldım. Üzerime kar yağdığı halde kalkmadım. Sabah namazı vakti Emir Kilal (k.s.), ayağını kapının eşiğine atınca, karlar arasında kalan başıma bastı. Beni o halde görünce teveccühte bulunup müjde verdi. İçeri alıp teselli ederek ayaklarımdaki dikenleri mübarek elleriyle çıkardı. Yaralarıma ilaç sürdü.

    “Oğlum! Bu saadet libası (elbisesi) ancak sana layıktır.” Buyurdu.

    “Rühani feyz, işte bende o zaman hasıl oldu. Şimdi, her sabah evimden mescide çıkarken, bir talebemi o halde görmek isterim; fakat şimdi talebe kalmadı. Hepsi şeyh oldu.”


Gönderen: Şener Kaptanoğlu
E-Mail: senerkaptanoglu@yahoo.com



Kaynak: Hikaye-Öykü-Masal Arşivi: www.hikayearsivi.net
Bu hikayeyi beğendi iseniz, veya fikrinizi diğer ziyaretçilerle paylaşmak istiyorsanız lütfen YORUMUNUZU yapın. Sadece 1-2 saniyenizi alacaktır.


Önemli Not: Hikayeyi kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den alıntı yaptığınızı ve kaynağını belirtirseniz memnun oluruz.

17 Mart 2005 - 14:03:16 - 7542 günlük
Ekleyen editör: HikayeArsivi

Okuyan:[3644]Yorumlayan:[0]Kategori: [Sizden Gelen Hikayeler]
HİKAYEYİ SOSYAL MEDYANIZDA PAYLAŞIN:



Bu hikaye yazı-yorum için henüz yorum yapılmamış veya yorum onaylanmamış.
 

Yorumlarınızı Yapın:
 



Reklam ver

 
 

.: Günün Ayeti :.

.: Günün Hadis-i Şerif-i :.

.: Günün Sözü :.

     


 
Google

Sitemizden alınan tüm hikaye-öykü-masal ve materyalleri kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den alındığını belirtirseniz memnun oluruz.
Site içeriği ve belirli konularda içerik paylaşımı ve katkı sağlamak için site yönetimiyle [kutulkulub@gmail.com] irtibata geçebilirsiniz...

 
 Hikaye Arşivi  
Kerim MELLEŞ-KuTuL KuLuB © 2002-2025  ©  Hikaye Öykü Masal Arşivi
Sayfamızı en iyi 1024*768 çözünürlükte görüntüleyebilirsiniz...

  KuTuL KuLuB-A.Kerim Melleş